Let`s deal
Rensa sökning
Se favoriter
Se kundvagn
Organisk Selen Komplex 100 kapslar Elexir Pharma

Organisk Selen Komplex 100 kapslar Elexir Pharma

69 kr
109 kr
Köpta
10+
Spara
37%
Lägg till deal till favoriter
ELEXIR ORGANISKT SELEN KOMPLEX 

Obs. Kort bästföredatum 24-01-07. Dock ej att förväxla med sista förbrukningsdatum.

Elexir Organiskt Selen

Produktinformation

 • Äkta egenvårdsprodukter
 • Tillverkat av förstklassiga råvaror
 • Hög kvalitetskontroll

Användarvillkor

 • Kan ej kombineras med andra erbjudanden eller rabattkoder

Mer om produkten

ELEXIR ORGANISKT SELEN KOMPLEX 

Obs. Kort bästföredatum 24-01-07. Dock ej att förväxla med sista förbrukningsdatum.

Elexir Organiskt Selen Komplex från Elexir Pharma innehåller två organiska selenkällor i form av selenjäst och selenmetionin. Att selenet är i organisk form gör det extra lättupptagligt och biotillgängligt för kroppen. Selen som är ett mineral som bland annat bidrar till immunsystemes normala funktion. 

 • Den innehåller organiska selenformer med hög biotillgänglighet
 • Är bra för immunsystemet
 • För en effektiv sköldkörtelfunktion
 • Bra för hår och naglar
   

  Selen en av våra viktiga antioxidanter:
  Selen som är ett grundämne med många olika funktioner i kroppen. Selen verkar i sig som stark antioxidant men är även huvudbeståndsdelen i det kroppsegna antioxidant-enzymet glutationperoxidas. Och som antioxidant är selen mycket viktigt för nedbrytning av bland annat väteperoxid och fettsyraperoxider. När då selen bryter ner dessa förhindrar det även uppkomsten av fria radikaler som annars bidrar till åldrande mm. Selen har fler effekter då den även förstärker effekterna av vitamin E och vitamin C som också är viktiga antioxidanter.  

  Immunsystemet och selen:
  Selen är bidragande till immunsystemets funktion på många sätt. Selen stimulerar tex. produktionen av antikroppar, stärker T-cellernas och makrofagernas funkion samt ökar även aktiviteten i thymus (brässen) där T-cellerna mognar. T-celler som är en del av det adaptiva immunförsvaret hos oss och som bildas som svar på en specifik patogen. Vid en infektion tar det ca 1 vecka innan det adaptiva immunförsvaret är fullt utvecklat. Om vi stöter på samma patogen igen känner T-cellerna igen den och kan agera snabbt och effektivt.

  Selenbrist:
  Selen finns i vegetabiliska och animaliska livsmedel och då i varierande mängder. Exempel på livsmedel som innehåller selen är fisk, skaldjur, ägg, smör, råris, nötter samt frön. Enligt Livsmedelsverket får en vuxen i sig 40-50 µg selen per dag i genomsnitt, som är strax under det rekommenderade dagliga intaget som då är 50-60 µg. Detta beror i sin tur till stor del på att livsmedlen inte innehåller lika mycket selen längre som de gjorde tidigare. Jorden har blivit utarmade och mer selenfattiga vilket har minskat vårt selenintag med tiden, framför allt här i Sverige. 

  Det har visat sig att selenbrist kan även kopplas till högre smittsamhet och ett mer negativt sjukdomsförlopp vid virusinfektioner som exempelvis influensa. 

  Selen för normal sköldkörtelfunktion
  Vår Sköldkörtel är ett organ som påverkar nästan alla funktioner i vår kropp men dess viktigaste uppgift är att reglera våran ämnesomsättning. Sköldkörteln producerar så kallade sköldkörtelhormoner och det sker på beställning av hypotalamus i hjärnan som känner av när hormonnivåerna i blodet sjunker. Hypotalamus skickar då en signal fram till hypofysen som då i sin tur producerar ett hormon som kallas TSH. TSH skickas sen till sköldkörteln och ber då den att producera prohormonet T4 samt även det aktiva sköldkörtelhormonet T3. För att bilda T3 är s&a

Deal säljes av

Greatdeal.nu
Organisationsnummer: 559135-7446