letsdeal
Rensa sökning
Se favoriter
Se kundvagn
Kotai Flexible filékniv 20 cm - Pakka Damascus CollectionKotai Flexible filékniv 20 cm - Pakka Damascus Collection (1 av 6)Kotai Flexible filékniv 20 cm - Pakka Damascus Collection (2 av 6)Kotai Flexible filékniv 20 cm - Pakka Damascus Collection (3 av 6)Kotai Flexible filékniv 20 cm - Pakka Damascus Collection (4 av 6)Kotai Flexible filékniv 20 cm - Pakka Damascus Collection (5 av 6)

Kotai Flexible filékniv 20 cm - Pakka Damascus Collection

1 299 kr
2 610 kr
Spara
50%
Lägg till deal till favoriter

Kotai Flexible filékniv är perfekt för att filéa fisk och kött. Kniven är flexibel och har ett riktigt vasst blad i damaskusstål som gör jobbet både lätt och snyggt.

Produktinformation

  • 100% handgjord
  • Extremt vass egg av japanskt AUS-10 rostfritt högkolstål
  • Dold genomgående tånge (full tang)
  • Handtag i svart pakkaträ
  • Hårdhet: HRC 61 ± 1
  • Vikt: 141 g
  • Perfekt balans
  • Rostbeständig
  • Bamboo Saya (slida eller bladskydd) medföljer varje kniv
  • Livstidsgaranti

Villkor

  • Frakt tillkommer
  • Leveranstid: ca 3 arbetsdagar

Mer om produkten

Speciellt utformad för att filéa fisk har denna filékniv i damaskusstål ett tunt, långt och flexibelt blad som följer fiskens ryggrad och glider lätt under skinnet. Att bena ur och ta bort skinn från kött går också smidigare tack vare det smala bladet, som minskar motståndet vid skärning genom fibrer. Knivens unika flexibilitet ger maximal avkastning – mer mat, mindre svinn. Det endast 1,8 mm tunna bladet ger precisa och skarpa snitt utan att krossa även de mest ömtåliga råvarorna, vilket bevarar smaken fullt ut.

Damaskusstålet är uppbyggt av ett mycket hårt stållager – här AUS-10 – i skäreggen, omgivet av 66 lager mjukare stål som skyddar kärnan. Denna typ av blad kombinerar fördelarna med ett högkolhaltigt stål – AUS-10-lagret i bladets centrum når en hårdhet på HRC 61 +/- 1 – med fördelarna hos mjukare stål, såsom slagtålighet och korrosionsbeständighet. Det 67 lager tjocka bladet ger en exceptionell skärpa som håller länge, samtidigt som det är slitstarkt och motståndskraftigt mot flisor.

Utöver sina mekaniska egenskaper är damaskusstål även uppskattat för sitt unika utseende – inget blad är det andra likt, vilket gör varje kniv unik.

Underhåll

Skär inte på hårda ytor (metall, keramik, marmor). Använd en skärbräda av trä eller mjuk plast. Skär inte ben eller fryst mat. Handtvätt och torka snabbt efter användning. Tvätta inte i diskmaskin, lägg inte i blöt eller lämna i blöt diskho.

Säljes av

KOTAI
Organisationsnummer: 842188484