Skalkniv i damaskusstål, 9 cm blad. KOTAI skalkniv har en hybridform med en nästan platt bladegg för precision och en fin spets för detaljarbete. Smidd med AUS-10-stål, kombinerar den hög kolhalt för hårdhet och egglängd med krom för att förhindra oxidation.
Produktinformation
- 100% handgjord
- Ultraskarpt japanskt AUS-10 rostfritt stål med hög kolhalt
- Dold full tang
- Svart pakkaträhandtag
- HRC-hårdhet: HRC 61 +/- 1
- Vikt: 74 g
- Bambu Saya (slida eller bladskydd) ingår i varje kniv
- Livstidsgaranti
Villkor
- Frakt tillkommer
- Leveranstid: ca 3 arbetsdagar
Mer om produkten
Paring Knife - Pakka Damascus Collection
Medan nästan allt på skärbrädan kan göras med kockkniven, utförs alla precisionsskäruppgifter utanför brädan med skalkniven. Det 1,5 mm tunna bladet ger exakta och vassa snitt, utan att krossa ens den ömtåligaste maten för att bevara dess fulla smak.
Förutom sitt estetiska tilltalande skapar "Tsuchime" (槌目) (hamrad) mönstret små luftfickor mellan bladet och maten som skärs. Denna klassiska japanska metod minskar luftmotståndet och förhindrar därmed att mat fastnar på bladet.
Damaskusstål
Damaskusstål består av ett lager av mycket hårt stål – här AUS-10 – för skäreggen, omgivet av 66 på varandra följande lager av mjukare stål för att skydda kärnlagret.
Denna typ av blad gör det möjligt att kombinera fördelarna med ett mycket högkolhaltigt stål – tillverkat med AUS-10 i hjärtat av bladet som når en HRC-hårdhet på HRC 61 +/- 1 – med fördelarna med "mjukare" stål, såsom motståndskraft mot slag och korrosion.
Bladet, smidd av 67 lager stål, har exceptionell eggbeständighet, samtidigt som det drar nytta av ökad hållbarhet och motståndskraft mot flisning.
Utöver dessa mekaniska egenskaper värderas damaskusstål för sina estetiska egenskaper eftersom inga två damaskusblad har exakt samma mönster; varje kniv är unik.