letsdeal
Rensa sökning
Se favoriter
Se kundvagn
D3-vitamin 2500 IE 180 kapslar Elexir Pharma

D3-vitamin 2500 IE 180 kapslar Elexir Pharma

104 kr
149 kr
Köpta
30+
Spara
30%
Lägg till deal till favoriter

Elexir D3-vitamin från Elexir Pharmn är ett kosttillskott som innehåller 2500 IE (62,5 µg, 1250% RDI*) D3-vitamin per kapsel. D3-vitaminet som här ligger i en bas av

Produktinformation

 • Äkta egenvårdsprodukter
 • Tillverkat av förstklassiga råvaror
 • Hög kvalitetskontroll
 • Mångårig erfarenhet

Användarvillkor

 • Kan ej kombineras med andra erbjudanden eller rabattkoder

Mer om produkten

Elexir D3-vitamin från Elexir Pharmn är ett kosttillskott som innehåller 2500 IE (62,5 µg, 1250% RDI*) D3-vitamin per kapsel. D3-vitaminet som här ligger i en bas av kokosolja för bästa möjliga upptag.

D3-Vitamin bildas i huden när huden utsätts för solljus och eftersom solen under större delen av året och dygnet inte står tillräckligt högt i Norden där vi bor så rekommenderas ofta ett intag av D-vitamin genom kosttillskott. Vitamin D bidrar bland annat till en normal benstomme och muskelfunktion samt immunsystemets normala funktion.

 • Vitamin D bidrar till immunsystemets normala funktion

 • Vitamin D bidrar till att bibehålla normal benstomme

 • Vitamin D bidrar till att bibehålla normal muskelfunktion

 • Vitamin D bidrar att bibehålla normala tänder

  I Norden är D-vitamin en bristvara:
  D-vitamin bildas i din hud vid exponering av solljus. Vitaminet är ett fettlösligt näringsämne som absorberas upp genom huden och transporteras sedan till lever och njurar för fortsatt syntes till den aktiva formen vitamin D3 (kolekalciferol). D-vitamin har måbga viktiga funktioner i kroppen, bl a omsättningen av fosfat och kalcium, regleringen av kalkbalansen i skelett och tänder, upprätthållande av nervsystemets och immunförsvarets funktion mm mm.

  Påverkar viktiga system i kroppen:
  Vitamin D besitter en förmåga att påverka flera av kroppens alla cellers funktioner vilket i sin tur då påverkar vår hälsa på en rad olika sätt. Vitamin D har även en viktig roll i regleringen av kalcium- och fosfatnivåerna i blodet, hormonbalansen regleras till viss del av vitamin D samt vitaminet behövs också för att nervsystem och muskler ska fungera normalt. Vitamin D påverkar även de vita blodkropparna som här har en viktig funktion för immunsystemet och kan på så sätt stärka kroppens försvar. Studier har även påvisat att ett tillskott av vitamin D har bidragit till allt från ett bättre humör samt även till en minskad risk för övervikt, så det finns fortfarande många områden kvar att forska på.

  Vanligt med låga nivåer i kroppen:
  Under sommarhalvåret kan solbestrålningen på huden ses som den största källan till vitamin D men från shösten och fram till våren går det egentligen inte att räkna med någon nämnvärd syntes av vitamin D i kroppen via solen eftersom UV-B-strålningen då filtreras bort i atmosfären när solen står lågt. Tills för endast några år sedan tog många för givet att den syntetiserade mängd vitamin D som bildas i kroppen under sommaren borde täcka behovet även under vinterhalvåret, eftersom vitamin D är fettlösligt och därigenom kan det lagras i kroppen. Men nu vet man dock att den syntetiserade mängden oftast inte är tillräcklig utan att det enbart är vissa personer som har producerat den stora mängd som krävs för att täcka en större del av behovet även under det kommande vinterhalvåret. Många riskerar därför att få för låga nivåer av vitamin D under delar av året och ökar därmed också risken att drabbas av bristsymptom och sjukdomar kopplade till underskott av vitamin D.

  Solskydd skyddar, men blockerar även D-vitaminsyntesen:
  Solskyddskrämer har en viktig uppg

Säljes av

Greatdeal.nu
Organisationsnummer: 559135-7446