letsdeal
Rensa sökning
Se favoriter
Se kundvagn
Folsyra 60 kapslar Elexir Pharma

Folsyra 60 kapslar Elexir Pharma

90 kr
129 kr
Köpta
10+
Spara
30%
Lägg till deal till favoriter
ELEXIR FOLSYRA (QUATREFOLIC®) – FÖR DIG SOM ÄR ELLER PLANERAR ATT BLI GRAVID

Elexir Folsyra från Elexir Pharma består av folsyra från Quatrefolic® som

Produktinformation

 • Äkta egenvårdsprodukter
 • Tillverkat av förstklassiga råvaror
 • Hög kvalitetskontroll

Användarvillkor

 • Kan ej kombineras med andra erbjudanden eller rabattkoder

Mer om produkten

ELEXIR FOLSYRA (QUATREFOLIC®) – FÖR DIG SOM ÄR ELLER PLANERAR ATT BLI GRAVID

Elexir Folsyra från Elexir Pharma består av folsyra från Quatrefolic® som är patenterad, högkvalitativ och aktiv form av folsyra som är lätt för kroppen att ta upp. Folsyra är en vattenlöslig vitamin som hör till B-vitaminfamiljen och kallas ibland för vitamin B9.

Folsyra är av en stor betydelse om du är gravid eller som planerar att bli gravid. Livsmedelsverket rekommenderar att kvinnor tar tillskott av folsyra för att säkerställa en adekvata nivåer i sin kropp för att fostret ska utvecklas normalt under graviditeten. Folsyra har en viktig betydelse för utvecklingen av fostrets neuralrör och kan vid brist hos modern orsaka ryggmärgsbråck. 

 • Innehåller Quatrefolic® (patenterad form av folsyra)
 • En aktiv form av folsyra lätt för kroppen att ta upp
 • En folsyra som bidrar till vävnadstillväxt hos gravida
 • En folsyra som bidrar till att minska trötthet och utmattning
 • En folsyra som bidrar till immunsystemets normala funktion
 • En folsyra som bidrar till normal blodbildning
 • En folsyra som bidrar till normal psykologisk funktion
   

  Folsyra  Quatrefolic®:
  Folsyra kommer ofta i såkallade ickemetylerad form i kosttillskott som då gör att kroppen själv måste konvertera den till en metylerad och aktiv form som sedan kan användas till de olika funktionerna i kroppen. Denna process är olika effektiv hos var och en av oss, därför är en metylerad form att föredra för att på så sätt säkerställa att man tillgodogör sig vitaminet. Quatrefolic® är en patenterad form av aktiv folsyra med en mycket hög biotillgänglighet och tas upp 3 gånger snabbare av kroppen än vanlig folsyra. 

  Viktigt vid graviditet:
  Livsmedelsverket rekommenderar alla kvinnor som är eller vill bli gravida att ta ett tillskott av folsyra för att säkerställa adekvata nivåer hos mamman så att fostret kan utvecklas normalt. På grund av folsyrans viktiga funktion i celldelningsprocessen så är det är av så stor betydelse vid graviditet och utveckling av fostret. Man vill framför allt förebygga  neuralsrörsdefekter genom att rekommendera folsyratillskott. Neuralrörsdefekter är då en grupp medfödda tillstånd som beror på en bristande förslutning av strukturerna kring ryggmärgen (ryggmärgskanalen också kallat neuralröret). Neuralrörsdefekter kallas ibland för ryggmärgsbråck och kan orsaka mycket allvarliga defekter/skador på fostret. Folsyran finns i de flesta livsmedel men då i varierande mängder. Exempel på mat som innehåller mycket folsyra (eller folat) är mörkgröna bladgrönsaker som kål, spenat, baljväxter, frukt, bär, filmjölk samt fullkornsprodukter mm. 

  Andra funktioner i kroppen:
  Folsyra är inte bara av vikt vid graviditeten utan har en mängd andra viktiga uppgifter i din kropp, hos både män, kvinnor samt barnen. Folsyra behövs för DNA-syntes, aminosyra-metabolism, blodbildning (tillsammans med vitamin B12), och då för att immunsystemet ska fungera normalt, psykologiska funktioner samt att det även minskar trötthet och utmattning. En viktig funktion är även att folsyra bidrar till normal homocysteinomsättning. Homocystein är en aminosyra som bildas nat

Säljes av

Greatdeal.nu
Organisationsnummer: 559135-7446