Köttkniv från Kotai även kallad den kinesiska klyven (中華包丁 chukabocho), det breda bladet idealiskt för att skära stora köttbitar, förbereda revbensspjäll eller snabbt hacka sega grönsaker utan att trötta ut handleden.
Produktinformation
- Ultravasst japanskt 440C rostfritt stål med hög kolhalt
- Svart pakkawood handtag
- HRC-hårdhet: 60 /-1
- Vikt: 294 g
- Perfekt balanserad
- Material: Rostfritt stål
- Bamboo Saya (slida eller bladskydd) kommer med varje kniv
- Livstidsgaranti
Villkor
- Frakt tillkommer
- Leveranstid: ca 3 arbetsdagar
Mer om produkten
Den plana ytan på bladet är också ett utmärkt verktyg för att krossa vitlök, nötter eller ingefära. Dessutom ger det breda bladet dig möjligheten att säkert ösa upp dina hackade och skivade ingredienser och överföra dem till en behållare eller panna.
Förutom dess estetiska dragningskraft skapar mönstret "Tsuchime" (槌目) (hamrat) små luftfickor mellan bladet och maten som skärs. Denna urgamla japanska metod minskar luftmotståndet, vilket förhindrar att mat fastnar på bladet.
Det 2,5 mm tunna bladet tillåter exakta och skarpa snitt och krossar aldrig ens den mest känsliga maten för att bevara den fulla smaken.
Smidd med japanskt 440C rostfritt stål med hög kolhalt, kommer KOTAI-knivens blad att hålla sig skarpt upp till 10 gånger längre än andra knivar. 440C kombinerar en hög kolhalt för hårdhet och kanthållning med den optimala mängden krom för korrosionsbeständighet.
Dold full tang - KOTAI-blad sträcker sig hela vägen till botten av handtaget - för överlägsen hållbarhet och balans.
Underhåll
Skär inte på hårda ytor (metall, keramik, marmor). Använd en skärbräda av trä eller mjuk plast. Skär inte ben eller fryst mat. Handtvätt och torka snabbt efter användning. Tvätta inte i diskmaskin, lägg inte i blöt eller lämna i blöt diskho.