Upptäck kökets mästerverk! Bunka Paring knife är en mångsidig favorit, Bunka Petty-kniven är perfekt för precisionsarbeten medan Kiritsuke-kniven imponerar med sin allsidighet och överlägsna skärpa.
Produktinformation
- 100% handgjorda
- Ultraskarpt japanskt 440C rostfritt stål med hög kolhalt
- Dold full tang
- Ebenholtshandtag
- HRC: 60 +/-1
- Vikt: 90g
- Perfekt balanserad
- Rostfritt
- Bamboo Saya (slida eller bladskydd) medföljer varje kniv
- Livstidsgaranti
Villkor
- Frakt tillkommer
- Leveranstid: ca 3 arbetsdagar
Mer om produkten
En dubbel fasslipning används på dessa tre Kotai-knivarna för att ge en idealisk vinkel på 15° per sida, vilket är lägre än de vanliga 20-25° som används för de flesta västerländska knivar. Denna slipning ger en perfekt balans mellan extrem skärpa och bladets soliditet.
Bladen är tunna, endast 1,8 mm (1,5 mm för skalkniven), vilket möjliggör exakta och skarpa snitt utan att krossa även den mest känsliga maten och bevarar därmed matens fulla smak.
Utöver den estetiska aspekten skapar mönstret "Tsuchime" (槌目), (vilket betyder "hamrat), små luftfickor mellan bladet och maten som skärs. Denna urgamla japanska teknik minskar motståndet och förhindrar att mat fastnar på bladet.
Kotai-bladen är smidda av högkolhaltigt japanskt 440C rostfritt stål. Detta stål gör att knivarna håller sig vassa upp till 10 gånger längre än andra knivar. 440C-stålet kombinerar en hög kolhalt för att uppnå hårdhet och långvarig skärpa med den optimala mängden krom för att vara motståndskraftig mot korrosion.
Knivarna har även en dold full tang, vilket innebär att Kotai-bladet sträcker sig hela vägen till botten av handtaget. Detta bidrar till överlägsen hållbarhet och balans.
Underhåll
Skär inte på hårda ytor (metall, keramik, marmor). Använd en skärbräda av trä eller mjuk plast. Skär inte ben eller fryst mat. Handtvätt och torka snabbt efter användning. Tvätta inte i diskmaskin, lägg inte i blöt eller lämna i blöt diskho.