letsdeal
Rensa sökning
Se favoriter
Se kundvagn
D3 4000IE Vegan 100 kapslar Elexir Pharma

D3 4000IE Vegan 100 kapslar Elexir Pharma

165 kr
199 kr
Köpta
5
Spara
17%
Lägg till deal till favoriter
ELEXIR D3-VITAMIN VEGAN (4000 IE) – VEGANSK D-VITAMIN BASERAD PÅ LAV

Elexir Pharmas veganska vitamin D3 är ett kosttillskott med D-vitamin som är utvunnet ur lav som

Produktinformation

 • Äkta egenvårdsprodukter
 • Tillverkat av förstklassiga råvaror
 • Hög kvalitetskontroll

Användarvillkor

 • Kan ej kombineras med andra erbjudanden eller rabattkoder

Mer om produkten

ELEXIR D3-VITAMIN VEGAN (4000 IE) – VEGANSK D-VITAMIN BASERAD PÅ LAV

Elexir Pharmas veganska vitamin D3 är ett kosttillskott med D-vitamin som är utvunnet ur lav som växer naturligt på stenar och berghällar.

D3-vitamin bildas i huden när den utsätts för solljus. Då solen under större delen av året och dygnet inte står tillräckligt högt i Norden så rekommenderas  intag av D-vitamin genom kosttillskott. Vitamin D3 rekommenderas i synnerhet till veganer, eftersom vegansk kosthållning har väldigt få naturliga källor till D-vitamin.

Kapseln är framställd av cellulosa, ett växtbaserat material som utvinns ur växternas cellväggar.

 • En Vegansk D-vitamin från lav
 • Den aktiva formen av D-vitamin, vitamin D3
 • Så mycket som 4000 IE D-vitamin per kapsel
 • Bidrar bl a till immunsystemets normala funktion och till att bibehålla normal benstomme, tandstatus och muskelfunktion.
 • I Norden är D-vitamin en bristvara:
  D-vitamin bildas i din hud vid exponering av solljus. Vitaminet är ett fettlösligt näringsämne som absorberas upp genom huden och transporteras sedan till lever och njurar för fortsatt syntes till den aktiva formen vitamin D3 (kolekalciferol). D-vitamin har måbga viktiga funktioner i kroppen, bl a omsättningen av fosfat och kalcium, regleringen av kalkbalansen i skelett och tänder, upprätthållande av nervsystemets och immunförsvarets funktion mm mm.

  Påverkar viktiga system i kroppen:
  Vitamin D besitter en förmåga att påverka flera av kroppens alla cellers funktioner vilket i sin tur då påverkar vår hälsa på en rad olika sätt. Vitamin D har även en viktig roll i regleringen av kalcium- och fosfatnivåerna i blodet, hormonbalansen regleras till viss del av vitamin D samt vitaminet behövs också för att nervsystem och muskler ska fungera normalt. Vitamin D påverkar även de vita blodkropparna som här har en viktig funktion för immunsystemet och kan på så sätt stärka kroppens försvar. Studier har även påvisat att ett tillskott av vitamin D har bidragit till allt från ett bättre humör samt även till en minskad risk för övervikt, så det finns fortfarande många områden kvar att forska på.

  Vanligt med låga nivåer i kroppen:
  Under sommarhalvåret kan solbestrålningen på huden ses som den största källan till vitamin D men från shösten och fram till våren går det egentligen inte att räkna med någon nämnvärd syntes av vitamin D i kroppen via solen eftersom UV-B-strålningen då filtreras bort i atmosfären när solen står lågt. Tills för endast några år sedan tog många för givet att den syntetiserade mängd vitamin D som bildas i kroppen under sommaren borde täcka behovet även under vinterhalvåret, eftersom vitamin D är fettlösligt och därigenom kan det lagras i kroppen. Men nu vet man dock att den syntetiserade mängden oftast inte är tillräcklig utan att det enbart är vissa personer som har producerat den stora mängd som krävs för att täcka en större del av behovet även under det kommande vinterhalvåret. Många riskerar därför att få för låga nivåer av vitamin D under delar av året och ökar därmed också risken att drabbas av bristsymptom och sjukdomar kopplade

Säljes av

Greatdeal.nu
Organisationsnummer: 559135-7446