Denna filékniv har ett smalt och flexibelt blad, perfekt för exakt filéning av färsk fisk.
Produktinformation
- 100% handgjord
- Ultravasst japanskt 440C rostfritt stål med hög kolhalt
- Dold full tang
- Svart pakkawood handtag
- HRC-hårdhet: 60 /-1
- Vikt: 130 g
- Perfekt balanserad
- Material: Rostfritt stål
- Bamboo Saya (slida eller bladskydd) kommer med varje kniv
- Livstidsgaranti
Villkor
- Frakt tillkommer
- Leveranstid: ca 3 arbetsdagar
Mer om produkten
Speciellt utvecklad för att filea fisk, har filékniven ett tunt, långt och flexibelt blad som lätt rör sig längs ryggraden och under huden på fisk.
Det är också lättare att urbena och ta bort skinn från kött, tack vare det smala bladet som minskar motståndet vid skärning mot fibrös vävnad.
Bladets unika flexibilitet säkerställer maximalt utbyte, vilket innebär mer mat med mindre avfall.
Det 1,8 mm tunna bladet möjliggör exakta och skarpa snitt, och mosar aldrig ens den mest känsliga maten för att bevara den fulla smaken.
Smidd med japanskt 440C rostfritt stål med hög kolhalt, kommer KOTAI filéknivens blad att hålla sig vasst upp till 10 gånger längre än andra knivar. 440C kombinerar en hög kolhalt för hårdhet och kanthållning med den optimala mängden krom för korrosionsbeständighet.
Dold full tang - KOTAI-blad sträcker sig hela vägen till botten av handtaget - för överlägsen hållbarhet och balans.
Underhåll
Skär inte på hårda ytor (metall, keramik, marmor). Använd en skärbräda av trä eller mjuk plast. Skär inte ben eller fryst mat. Handtvätt och torka snabbt efter användning. Tvätta inte i diskmaskin, lägg inte i blöt eller lämna i blöt diskho.