letsdeal
Rensa sökning
Se favoriter
Se kundvagn
Kotai Bunka Santoku kniv 17 cmKotai Bunka Santoku kniv 17 cm (1 av 20)Kotai Bunka Santoku kniv 17 cm (2 av 20)Kotai Bunka Santoku kniv 17 cm (3 av 20)Kotai Bunka Santoku kniv 17 cm (4 av 20)Kotai Bunka Santoku kniv 17 cm (5 av 20)Kotai Bunka Santoku kniv 17 cm (6 av 20)Kotai Bunka Santoku kniv 17 cm (7 av 20)Kotai Bunka Santoku kniv 17 cm (8 av 20)Kotai Bunka Santoku kniv 17 cm (9 av 20)Kotai Bunka Santoku kniv 17 cm (10 av 20)Kotai Bunka Santoku kniv 17 cm (11 av 20)Kotai Bunka Santoku kniv 17 cm (12 av 20)Kotai Bunka Santoku kniv 17 cm (13 av 20)Kotai Bunka Santoku kniv 17 cm (14 av 20)Kotai Bunka Santoku kniv 17 cm (15 av 20)Kotai Bunka Santoku kniv 17 cm (16 av 20)Kotai Bunka Santoku kniv 17 cm (17 av 20)Kotai Bunka Santoku kniv 17 cm (18 av 20)Kotai Bunka Santoku kniv 17 cm (19 av 20)

Kotai Bunka Santoku kniv 17 cm

999 kr
2 140 kr
Köpta
5
Spara
53%
Lägg till deal till favoriter

Upplev den överlägsna prestandan hos Kotai Bunka Santoku - en äkta mästarkniv. Det hamrade bladet ger precision och skärpa för att mästerligt hantera grönsaker, frukt och kött.

Produktinformation

  • 100% handgjorda
  • Ultraskarpt japanskt 440C rostfritt stål med hög kolhalt
  • Dold full tang
  • Ebenholtshandtag
  • HRC: 60 +/-1
  • Vikt: 170g
  • Perfekt balanserad
  • Rostfritt
  • Bamboo Saya (slida eller bladskydd) medföljer varje kniv
  • Livstidsgaranti

Villkor

  • Frakt tillkommer
  • Leveranstid: ca 3 arbetsdagar

Mer om produkten

Bunka Santoku är en kniv med ett blad på 17 cm. Den är en mer traditionell variant av Santoku-kniven och är mångsidig, perfekt för att hacka grönsaker och frukt, skiva kött och förbereda fisk (utom ben och fryst mat).

Ordet "Bunka" (文化) betyder "kultur" på japanska. Kniven har fått sitt namn från dess traditionella användning vid tillagning av kulturella rätter i japanska hem.

Precis som den vanliga Santoku-kniven har Bunka en hög och platt bladprofil, men deras bladspetsar är utformade på olika sätt. Bunka-kniven kännetecknas av sin "omvända Tanto"-profil, även känd som "K-spets", vilket gör den mer precisa än ett traditionellt rundat blad.

Det karaktäristiska oktagonala handtaget är tillverkat av sällsynt ebenholts trä, en vackert mörk naturträsort som är känt för sin hårdhet och förmåga att åldras väl. Bunka Santoku har ett Tsuchime (hamrat) blad för både estetik och prestanda, samt en dold full tang för optimal balans och hållbarhet.

Förutom sitt estetiska utseende skapar mönstret "Tsuchime" (槌目) små luftfickor mellan bladet och den mat som skärs. Denna antika japanska metod minskar friktionen och förhindrar att mat fastnar på bladet.

Det tunna bladet, endast 1,8 mm tjockt, möjliggör precisa och vassa snitt utan att krossa även den mest delikata maten, för att bevara dess fulla smak.

Bladet på KOTAI Bunka Santoku är smitt i japanskt 440C högkolhaltigt rostfritt stål, vilket gör att det förblir vasst upp till 10 gånger längre än andra knivar. 440C-stålet kombinerar en hög kolhalt för hårdhet och skärpebevarande egenskaper med en optimal mängd krom för att motstå korrosion.

Kniven har en dold full tang, vilket innebär att KOTAI-bladet sträcker sig hela vägen ner till botten av handtaget. Detta ger överlägsen hållbarhet och balans.

Underhåll

Skär inte på hårda ytor (metall, keramik, marmor). Använd en skärbräda av trä eller mjuk plast. Skär inte ben eller fryst mat. Handtvätt och torka snabbt efter användning. Tvätta inte i diskmaskin, lägg inte i blöt eller lämna i blöt diskho.

Säljes av

KOTAI
Organisationsnummer: 842188484