letsdeal
Rensa sökning
Se favoriter
Se kundvagn
pH-balans Sprängtickapulver (Chaga) 110 gram

pH-balans Sprängtickapulver (Chaga) 110 gram

185 kr
215 kr
Köpta
2
Spara
14%
Lägg till deal till favoriter

Sprängtickapulver (Chaga) från pH-BALANS, 110 gram paket.

Sprängticka nedmald till pulver. Sprängticka, eller chaga, anses vara bland de

Produktinformation

  • Ger dig koncentrerad näring med minimala näringsförluster vid tillverkning
  • Tillverkat av växter som så långt som är möjligt är vilda, inte articiellt odlade
  • Inga förvanskningar, bara skonsam rengöring, torkning och malning av källmaterialet
  • Producerat av fokuserade tillverkare med över 30 års erfarenhet

Användarvillkor

  • Kan ej kombineras med andra erbjudanden eller rabattkoder

Mer om produkten

Sprängtickapulver (Chaga) från pH-BALANS, 110 gram paket.

Sprängticka nedmald till pulver. Sprängticka, eller chaga, anses vara bland de främsta näringssvamparna. Sprängticka växer på björkar där svampen suger ut och lagrar näring i årtionden innan den blir färdig att plockas. pH-BALANS torkade chaga kommer från norra Finlands skogar.

Chaga har haft en mycket framstående roll i gammal folkmedicin, speciellt i Asien och runt de cirkumpolära områdena där svampen har prisats som ett medel för att förlänga livet och har varit i användning för att behandla en lång rad allvarliga sjukdomar.

Det som särskiljer chaga framför andra så kallade 'superfoods', är svampens väldigt höga halt av fytonäringsämnen. Fytonäringsämnen är en synonym för det som populärt refereras som antioxidanter.

Fytonäringsinnehåll mäts med en skala som heter ORAC; Oxygen Radical Absorbance Capacity. Med andra ord deras förmåga att oskadliggöra fria radikaler i kroppen. Chaga har ett ORAC-värde på 60 000 till 350 000. Jämför man detta värde med andra superfoods, till exempel blå vindruvor (739), Mangostan (12 000) eller Goji-bär (30 000), förstår man att chaga har en fantastisk förmåga att neutralisera fria radikaler.

Användning

Koka vatten och tillsätt chagapulvret. Sänk därefter värmen direkt på sekunden och låt vattnet stå tills det fått en mörk, gyllenbrun färg. Den som vill pröva på en mer komplex tillagningsmetod som drar ut maximalt av chagan ska lägga pulvret i vatten som har en temperatur på 65 grader Celsius och sedan låta den sjuda lätt i 4-5 dagar. I sådana fall bevaras även proteiner, steroler och enzymerna i chagasvampen. Chaga har en naturligt ”vaniljaktig” ton, påminnande tonen hos roibooste, blandat med skog.

Säljes av

Greatdeal.nu
Organisationsnummer: 559135-7446