letsdeal
Rensa sökning
Se favoriter
Se kundvagn
Orrefors Jernverk Skärbräda Akaciaträ, 36x24cm

Orrefors Jernverk Skärbräda Akaciaträ, 36x24cm

375 kr
399 kr
Köpta
80+
Spara
6%
Lägg till deal till favoriter
Orrefors Jernverk Skärbräda Akaciaträ, 36x24cm

Produktinformation

  • Gedigen skärbräda av akaciaträ
  • Rikt på naturliga oljor och står bra emot vattenpåverkan

Användarvillkor

  • Leverans 1-3 arbetsdagar
  • Skickas direkt från e-handlarens lager i Sverige
  • Kan ej kombineras med andra erbjudanden eller rabattkoder

Mer om produkten

Gedigen skärbräda av akaciaträ

En gedigen skärbräda av trä är tveklöst vackrast att ha i köket. Denna skärbräda är gjord av akaciaträ som ger den en naturligt vacker lyster. Den skapar en exklusiv känsla i köket och är inte bara fin att titta på utan även ett utmärkt verktyg att arbeta med. Skärbrädan är rubust och kan även användas som, förutom just som skärunderlag, serveringsunderlag eller avlastningsyta över t.ex. diskhon. 

 Fördelen med akaciaträ

Akacia är rikt på naturliga oljor och står bra emot vattenpåverkan. Vårda din skärbräda väl så håller den i många år framöver. Se till att olja in den när den ser torr ut, när den får ljusare fläckare eller efter en djuprengörning. Diska den inte i maskin. Denna skärbräda är gjord av ändträ vilket gör den fast och tålig i ytskiktet.

Skötsel

Tänk på att inte låta mat ligga en längre tid på skärbrädan och torka in. Lägg inte heller den i blöt utan tvätta den under varmt vatten och diskmedel. Låt den sedan stå och dropptorka där den inte kommer i kontakt med vatten. Kör absolut inte skärbrädan i diskmaskinen, då sväller den och spricker. Använd paraffinolja för att olja in skärbrädan, den är ofarlig och smaklös. Paraffinoljan tränger lättare in i träet än vanlig olja och ger ett hållbarare skydd.
Smörj gärna på flera tunna lager tills skärbrädan inte suger åt sig mera olja. Bivax kan också med fördel användas för att täppa igen träets porer och på så sätt skydda mot vatten.

Tips

Har du fått djupa jack i skärbrädan kan du droppa några droppar vatten i jacken, då sväller dessa igen. Använd ättika och vinäger för att desinficera skräbrädan. Eller så skrubbar du den med salt och låter den dra i ca 30 minuter.
Tänk på att det kan vara bra att olja in skärbrädan igen efter en sådan behandling. Har du fått så mycket märken och jack i skärbrädan att det inte går att åtgärda med vattensvällning. Ta och slipa av skärbrädan, då bli den som ny igen och genast mycket roligare att använda.

Specifikationer:

  • Mått: 36 x 24 x 2 cm
  • Material: Akaciaträ
  • Handdisk med varmtvatten och diskmedel.

Säljes av

Teknikproffset Nordic AB
Organisationsnummer: 556998-9329