Let`s deal
Rensa sökning
Se favoriter
Se kundvagn

Tandvård i Stockholm

Erbjudanden på behandlingar för tänderna i Stockholm. Här hittar du kompletta tandundersökningar, tandstensborttagning, tandreglering med Invisalign m.m. Se 2 vanliga frågor och svar

Vanliga frågor om Tandvård

Hur länge har man gratis tandvård?

I de flesta regioner har du fri tandvård fram till det år du fyller 23. Du har alltså gratis tandvård om du är under 24 år. När du fyllt 24 så börjar ett så kallat statligt tandvårdsstöd gälla.

Tandvårdsstödet gäller vanliga undersökningar och täcker inte estetisk tandvård så som tandblekning och fasader.

Man har inte gratis tandvård som pensionär, däremot så kan du som är mellan 65-74 år ha rätt till det högre allmänna tandvårdsbidraget (ATB) som ligger på 600 kr/år.

Vad ingår i ett högkostnadsskydd?

I ett högkostnadsskydd ingår besök för viss tandvård, vissa avgifter för vård i EU/EES-land, röntgen-, fysiologi- och neurofyslab, inkontinenshjälpmedel och besök inom öppen hälso- och sjukvård.

Högkostnadsskyddet innebär att du inte ska behöva betala mer än 1 150 kr i avgifter inom vården. Detta gäller under en tolvmånadersperiod. När du har betalat 1 150 kr under en tolvmånadersperiod så får du ett så kallat ”frikort”. Frikortet ger dig rätt till gratis öppenvård de resterande månaderna av tolvmånadersperioden räknat från ditt första besök. Kortet gäller i hela landet.