letsdeal
Rensa sökning
Se favoriter
Se kundvagn

Däckbyte hela landet

Missa inte datumet - se till att boka ditt däckskifte i tid. Spara tid och pengar och låt proffsen ta hand om din bil. Behöver du däckhotell i hela landet för dina sommardäck eller vinterdäck så erbjuds det ofta till förmånligt pris i samband med bytet. Blir du förvirrad av ord som däck dimension, lufttryck och mönsterdjup? Inga problem! Genom att boka ett erbjudande på däckbyte hos Let's deal, slipper du tänka på allt detta och det enda du behöver hålla koll på är däckbyte datum. Se 5 vanliga frågor om däckbyte

Se 5 vanliga frågor om däckbyte i hela landet

När det kommer till däckbyte, sommardäck såväl som vinterdäck, finns det vissa saker som kan vara bra att ha koll på. Vi har svarat på de vanligaste frågorna om däckbyte i hela landet för att vägleda dig med allt från däckbyte regler och däckbyte tid, till dropin och däckbyte pris i hela landet. Boka ett erbjudande hos Let’s deal och slipp oroa dig över däckbyte, när du istället kan ägna den tiden på något som du tycker om!

Hur lång tid tar ett däckbyte?

Ett däckbyte i hela landet tar ca 20-60 minuter.

När är däckbytet på våren?

Under perioden 1 december – 31 mars måste man använda vinterdäck på bilen vid vinterväglag och sommardäck bör därför användas övrig tid.

Viktigt att ha i åtanke är att det är förbjudet att använda dubbdäck 16 april – 30 september, man bör därför byta från dubbdäck till sommardäck senast den 15 april.

Vad kostar det att byta till nya däck?

När du ska byta däck betalar du för av- och påmonteringen samt själva däcken om du ska ha nya. Behöver du någonstans att förvara däcken tillkommer även en kostnad för däckhotell.

Däckbyte pris i hela landet varierar beroende på vilket erbjudande du väljer.

Vare sig du har bokat ett erbjudande på däckbyte med Däckia, Vianor eller Dbakuten hittar du hos Let’s deal alltid allt från billigt däckbyte till mer omfattande lösningar.

För att ta reda på vad just ditt erbjudande kostar hittar du detta på produktsidan.

Vad kostar det att byta däck på Mekonomen?

Hos Mekonomen kostar ett däckbyte från 249 kr. Kostnad för detta varierar beroende på vilket du väljer samt hur omfattande däckbytet är.

När är sista dagen att byta däck?

Sista dagen att byta till vinterdäck är den 29 november. Din bil måste ha vinterdäck vid vinterväglag perioden 1 december – 31 mars.

Dubbdäck är tillåtet att använda om det råder eller förväntas bli vinterväglag samt mellan 1 oktober till 15 april. Det är viktigt att tänka på att dubbdäck är förbjudet att använda mellan den 16 april och 30 september.

Övrig tid på året är det sommardäck som gäller.